субота, 11. јул 2015.

Lepota duše


 
Jedna  od stvari koju ljudi ne razumeju je  LEPOTA  DUŠE !!! 
Ima jedna priča o princezi i patuljku koja glasi ovako :
Živela  je jednom davno jedna predivna princeza, ali avaj, bila je ohola i gorda, mrzela je ljubav i sve lepo. A sa druge strane šume je živeo jedan ružan patuljak, ali on je bio najljubavnije stvorenje u šumi. Svima je pomagao kad je i kolilo mogao,  imao je takođe puno prijatelja. Jednog letnjeg sunčanog dana princeza se šetala šumom sa slugama, ali pošto nije bilo po njenom ona je pobegla od njih i izgubila se. Na njenu sreću srela je patuljka, u početku ga je odgurivala od sebe a on bi joj  svaki put odgovarao ": Lepa princezo, možda nisam dostojan tebe, ali ako ti je potrebna pomoć možes da dođes kod mene u goste !" Pošto nije imala drugog izlaza a počeo je pljusak pristala je. Upoznao ju je sa celom svojom skromnom kolibicom i pokazao joj je njenu sobu dok bude bila kod njega. Princeza je bila umorna i odmah  je zaspala. Dok je ona spavala patuljak se čuo sa  njenim ocem ( kraljem ) i rekao da je kod njega i da je na sigurnom. Otac  ga je zamolio da je nauči da voli i da bude zahvalna onim što ima. Patuljak je bio mudar i na njegovu molbu rekao :
" Ne mogu je ja to naučiti,  mora da shvati sama da je ljubav lepa, i da se upozna sa svojom  dušom, onda ce moći da se promeni.” Sutradan je patuljak video princezu kako plače i kako je njena haljina pocepana. Nije mu bilo žao što se to desilo, pa ju je zapitao a ona mu je odgovorila: " Patuljče kako to, ti si jako ruzan ali imas poštovanje drugih i imaš puno prijatelja, a ja, koja sam princeza i koja sam najlepša u kraljevstvu nemam nikoga ?" Objasnio joj je patuljak da je ona ohola i gorda, i da takodje ne voli  ljubav i sve lepo. Molila ga je da joj pomogne i izvinjavala mu se što je bila bezobrazna prema njemu. Patuljak je odlučio da joj pomogne.
    LEKCIJA 1.    
   1. Da bi se popravila treba da oprostiš sebi,
   da popričas sa svojom dušom
   2. Da poštujes druge i ceniš njhove savete
   3.  Da pomogneš nekom ako mu je potrebna pomoć
   4.  Da ostvaruješ prijateljstva 
I tako su počela prva predavanja. Patuljak se potrudio da sve bolje razume i napravio je nekoliko testova da vidi da l’  je razumela.  Stvarno se popravila posle nedelju dana.
     LEKCIJA 2.               
  1.   Ne želi previše, nauči se da budeš skromna
  2. Budi srećna i malim znakom pažnje
  3. Raduj se životu i svakom izlasku sunca
   4. Raduj se svakom vremenu koje ćes provesti sa svojim dragim osobama
I posle 5 dana ona je bila sasvim druga osoba. Patuljak je bio zadovoljan i rekao joj da ima samo još  jedna ali najteža lekcija. Princeza je bila beskrajno zahvalna patuljku i svakim danom pokazivala  sve više interesovanja da savlada sve svoje mane. I poslednja lekcija počinje ...
     LEKCIJA 3.     
   1. Neguj mir u sebi
   2. Budi staložena
   3. Kontroliši svoje pokrete
   4. Neguj lepe misli u sebi
   5. Veruj u sebe i u svoje kvalitete
   6. U svom srcu neguj cvet lepih emocija
    i  NE LAŽIIII
 
,, Ja ti u ovoj lekciji ne mogu pomoći ovo je stvar tvog prihvatanja "  rekao je patuljak. Završni ispit je polozila 5.00 i bila je sasvim druga osoba. Vratila se kod svog oca u kraljevstvo i na kraljevo iznenađenje video je mnogo  mirniju i drugačiju ćerku. Bio je do neba zahvalan patuljku.  Kad je princeza otišla da mu se zahvali na dobroprimstvu i savetima on ju je zaprosio i na njegovo iznenađenje ona je odmah pristala. Kralj tekodje nije imao ništa protiv. Venčanje je bilo za nedelju dana i na kraljevo i princezino iznenađenje patuljak se pretvorio u predivnog princa. I tako su živeli srećno do kraja ljubavnih, divno dugih života i divnom decom do divnog kraja života.
 Volite i vi sebe !!  
!!!!!! OTKRIJTE SEBE I SVE SVOJE TAJNE !!!!!
 Mia

Нема коментара:

Постави коментар